MANŞETLER

Erdoğan ve Ciolacu, ortak bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Romanya Başbakanı Ciolacu Basın Toplantısı Düzenledi: İşte Gündemdeki Konular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Romen vatandaşlarının ülkemize kimlikle seyahatine olanak sağlayacak düzenlemeyi hayata geçirdiklerini duyurdu. Bu adımın beşeri ilişkileri artıracağına inanıyoruz.

Toplantıda, bölgesel ve küresel gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Özellikle İsrail’in Filistin topraklarındaki zulmü gündeme geldi. Uluslararası camianın, Filistinli kardeşlerimizin güvenliğini sağlamak için sorumluluk alması gerektiğini vurgulandı. Ancak hala Netanyahu’nun soykırıma devam ettiği belirtildi.

Erdoğan, ilişkilerin ileriye taşınması için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ukrayna’daki 3. yılına giren savaşın da ele alındığı toplantıda Türkiye’nin çatışmaları sona erdirme, küresel gıda güvenliğini sağlama ve Karadeniz’de seyrüsefer emniyeti konularında önemli katkılar sunduğuna dikkat çekildi.

NATO müttefiki, stratejik ortak ve Karadeniz’e komşu olan Romanya ile ilişkilerin ileriye taşınması için çalışmaların süreceği vurgulandı. Erdoğan ve Ciolacu, işbirliğini güçlendirme ve bölgesel konularda ortak çözümler bulmaya devam etme kararlılıklarını dile getirdiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu