TRABZONSPOR

Trabzonspor, Olimpiyat Stadı’ndan kupa ile döndü!

Trabzonspor ile Beşiktaş Türkiye Kupası Finalinde Karşılaşacak

Trabzonspor ile Beşiktaş arasında 23 Mayıs Perşembe günü Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda gerçekleşecek olan 62. Ziraat Türkiye Kupası finali merakla bekleniyor. Bu önemli maç öncesinde Trabzonspor’un, bu statta oynadığı final maçlarında kaybetmeme başarısını unutmamak gerek.

Trabzonspor kupa tarihinde 9, Beşiktaş ise 10 kez mutlu sona ulaşarak müzesine kupa eklemeyi başardı. Bordo-Mavililer, 77 bin 087 kişilik kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük stadyumu olan Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nu adeta final maçlarının kupa evi haline getirdi.

Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki kupa rekabetine bakıldığında ise, iki takım Türkiye Kupası’nda 11 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Trabzonspor 4 galibiyet alırken, Beşiktaş ise 5 kez sahadan galip ayrıldı. 2 maç ise berabere sonuçlandı. İki takım arasında gerçekleşen mücadelelerde toplamda 23 gol atıldı, Trabzonspor 10, Beşiktaş ise 13 golle bu karşılaşmaları tamamladı.

İki takım arasındaki Türkiye Kupası’ndaki ilk karşılaşma 1974-75 sezonunda gerçekleşti. Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki rekabetin tarihi geriye uzanırken, bu mücadeleler sonucunda kimi zaman zafer Trabzonspor’un, kimi zaman ise Beşiktaş’ın oldu. Heyecan dolu final maçı için futbol severler şimdiden heyecanlı bekleyişe geçmiş durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu