EKONOMİ

Bitcoin ve Ethereum fiyatları hızla yukarı yönlü hareket ediyor

Bitcoin ve Ethereum Değerleri Sürpriz Bir Artış Gösterdi: İşte Nedenleri

Bitcoin, Pazartesi günü 70.206 dolara yükseldi ve Ethereum blockchain ağına bağlı kripto para Ether ise 3.500 dolara fırladı. Peki, bu yükselişin ardında ne var?

İşte detaylar:

  1. Bitcoin, 23 Ocak’ta 38.505 dolara kadar gerileyerek yılın en düşük seviyesini görmüştü. Ancak sonrasında yaşanan yüzde 82,3’lük artış, piyasalarda büyük bir hareketlilik yarattı.
  2. Ethereum’un değer kazanmasının arkasındaki temel nedenlerden biri, ABD’deki Ethereum ETF başvurularına ilişkin alınacak karardı. Bloomberg analistlerinin olumlu beklentileri, Ethereum’u dakikalar içinde yüzde 13’ten fazla artırdı.
  3. Bloomberg Kıdemli ETF Analisti Eric Balchunas’un, Ether ETF onay alma ihtimalini yüzde 75’e çıkarması, piyasalarda olumlu bir hava yarattı. Ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot ETH ETF’lerini onaylama ihtimalini artırması, Ethereum değerini yukarı taşıdı.

Bu gelişmelerin etkisiyle Bitcoin 70 bin doların üzerine çıkarken, dünya borsalarında ise Nasdaq’a rağmen beklenmeyen bir gerileme yaşandı. Kripto para birimleri ve ETF kararları, önümüzdeki günlerin piyasaları nasıl etkileyeceğini daha da merak konusu haline getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu