MANŞETLER

Koç, Yapı Kredi Hakkında Açıklama Yaptı

Koç Holding’den Yapı ve Kredi Bankası Satışı İddialarına Açıklama Geldi

Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası’nın satılacağına dair ortaya atılan iddialara yönelik resmi açıklamayı yaptı. Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığı Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’de (YKB) sahip oldukları payların satışıyla ilgili son aşamaya gelindiğine dair haberler çıktığını belirtti.

“Bilindiği üzere holding olarak portföyümüzle ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir” denilen açıklamada, bankanın satışıyla ilgili henüz resmi bir adım atılmadığının altı çizilirken, ön görüşmelerin sürdüğü aktarıldı.

Ön Görüşmeler Devam Ediyor

KAP’taki açıklamada, “Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmelerin devam ettiği, ancak henüz Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme olmadığı” belirtildi.

Reuters’ın sabah saatlerinde Yapı Kredi’nin First Abu Dhabi Bank’e satışıyla ilgili görüşmeler olduğunu iddia etmesinin ardından Yapı Kredi hisseleri %6.7 oranında yükselirken, Koç Holding hisseleri de %3.7 değer kazandı. FAB hisseleri ise sabit kaldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu