SPOR

Derbide Stat Müdürüne Saldıran 5 Şahsa Adli İşlem Başlatılacak! İstanbul Valiliği’nden Açıklama

İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Olaylı Derbi Açıklaması

19.05.2024 tarihinde, Pazar günü saat 19.00’da RAMS Park’ta oynanan Galatasaray – Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Açıklamaya göre maçta 6222 Sayılı Yasaya uymayan 35 şahsa (yabancı madde atmak, usulsüz seyirci girişi, taşkınlık yapmak, tehdit ve hakaret içeren tezahürat) işlem yapıldığı belirtildi. Ayrıca müsabaka sonrasında Basın ve Spor Savcısının talimatı doğrultusunda Stadyum Müdürü A.Ç.’ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı vurgulandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un maç bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10’da stada gelmesi, soyunma odasında futbolcuları tebrik ettikten sonra stat dışına çıkmak üzere iken aniden karar değiştirerek beraberindeki heyetle birlikte stat güvenliğini aşarak saha içerisine yöneldiği bilgisi de açıklamada yer aldı.

İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre Galatasaray – Fenerbahçe futbol müsabakasının ardından yaşanan olaylar şöyle gelişti:

  1. Galatasaray – Fenerbahçe maçı için tüm güvenlik tedbirleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından alındı ya da özel güvenlik birimleriyle koordine edildi.
  2. Müsabaka sırasında ev sahibi takımın yaklaşık 51 bin, misafir takımın ise 2.318 seyircisi tribünde yer aldı.
  3. Müsabaka esnasında 6222 Sayılı Yasaya uymayan toplam 35 şahsa işlem yapıldı.
  4. Maç sonrasında, stat içi güvenlik tedbirleri Müsabaka Güvenlik Amirinin talimatı ile sonlandırıldı.
  5. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un sahaya girişinin ardından yaşanan olaylarla ilgili adli süreç devam ediyor.

Konuyla ilgili başlatılan idari ve adli tahkikatın devam ettiği vurgulanarak, kamuoyuna saygıyla duyuruldu. Olaylarla ilgili adli soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu