TÜRKİYE

Türkiye’nin Siber Kalesi: USOM Saldırılara Karşı Tetikte

SİBER OLAYLARA MÜDAHALE MERKEZİ KAPILARINI AÇTI

Türkiye’nin siber kalesi kapılarını gazetecilere açtı…

Türkiye jeopolitik konumu gereği fiziksel saldırıların yanı sıra siber saldırıların da hedefi. Öyle ki dakikada 2 bin siber saldırı oluyor.

USOM potansiyel tehditlere karşı sürekli hazır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı BTK bünyesinde görev yapan merkeze vatandaşlardan da yüzlerce ihbar yağıyor.

BTK Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Mahmut Esat Yıldırım; ”Buradaki sistemlerimiz sürekli olarak tüm Türkiye’deki zafiyetleri taramaktadır. Otomatik olarak kendi geliştirdiğimiz yazılımlar bu zafiyetleri tespit etmekte ve önlem almaktadır.” şeklinde açıklama yaptı.

Yıldırım, ”Vatandaşlara yönelik dolandırıcılık ve sahte sitelere karşı aldığımız önlemler, yapay zeka algoritmalarıyla anlık olarak tespit edilmekte ve engellenmektedir.” dedi.

7 bin 746 siber güvenlik uzmanı, 7 gün 24 saat Türkiye’nin siber sahasını korumak için görevdedir. Yerli yazılımlar kullanılarak saldırılar önceden tespit edilerek kritik kurumlar uyarılmaktadır.

Türkiye şu anda siber güvenlik alanında Avrupa’da 6. dünyada ise 11. sırada bulunmaktadır. USOM, daha üst sıralara çıkmak için çalışmalarını sürdürürken yetenekli gençleri ekibine katmayı hedeflemektedir.

Yıldırım, ”Üniversitelerde ve liselerde yetenekli gençlerin bulunduğunu biliyoruz. USOM’a katılarak çalışmalara destek vermelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu