EKONOMİ

HSBC’den Türkiye ve enflasyon hakkında dikkat çekici bir analiz

HSBC CEEMEA Ekonomisti Melis Metiner Türkiye’nin Yatırımcı Duyarlılığının Arttığını Belirtti

HSBC CEEMEA Ekonomisti Melis Metiner’in hazırladığı rapora göre, son görüşmeler Türkiye’ye ilişkin yatırımcı duyarlılığının geçmiş yıllara göre daha olumlu olduğunu gösteriyor. Portföy akışlarındaki son ivmelenme de bu durumu doğrulamakta.2024 yılı sonu enflasyon tahmini yüzde 48 olarak belirlenmiş.

Politika yapıcıların ekonomiyi sürdürülebilir bir patikaya dönüştürmeyi başardığı konusunda genel bir uzlaşının olduğu vurgulanırken, bazı yatırımcılar enflasyon görünümünün daha sıkılaştırma gerektirdiğini düşünseler de son düzenleyici önlemler ve politika yapıcılarının net iletişimi beklenenden daha olumlu sonuçlar verdi.

HSBC raporunda enflasyonun Mayıs ayında yüzde 75 ile zirve yapacağını belirtiyor ve yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 48 olarak tekrarlıyor. Merkez Bankası’nın güncel rezerv miktarı da raporda yer alıyor.

Cari açığın bu yıl 30 milyar dolar civarında olabileceği belirtilirken, TL’deki stabilizasyon ve merkez bankası rezervlerindeki iyileşmenin dış dinamikler konusundaki endişeleri azalttığı ifade ediliyor. Mart ayındaki 500 baz puanlık faiz artışının büyük oranda TL’nin zayıflığından kaynaklandığını belirten raporda, enflasyonist baskıların devam ettiği ancak TL’nin dengeli bir seyir izlediği bir ortamda TCMB’nin beklemeye geçeceği öngörülüyor.

Son olarak, sahte sigortacılık uyarısı da yapılıyor. Maaşlarınızın kesilebileceği bir risk olabileceği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu