EKONOMİ

Reisin etkisi: Brent petrolün varil fiyatı artıyor

Brent Petrolün Varil Fiyatı 83,98 Dolardan Kapattı

Cuma günü 84,04 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,98 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.42 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,45 artışla 84,36 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 79,85 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarının yükselişinde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi haberi etkilendi. İran devlet televizyonuna göre, Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan helikopter kazasında hayatını kaybetti. Şiddetli bir iniş sonucu bölgedeki helikopterin düştüğü bildirildi. Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırında barajların açılış törenine katılmıştı.

Kira artış sınırının devam edip etmeyeceği konusundaki görüşmelere devam edilirken Bakan Simsek, devam etmesi için bir sebep görmüyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) raporuna göre, İran’da günlük 3 milyon varilin üzerinde petrol üretiliyor. Küresel petrol piyasasında etkili bir üretici olan İran’da yaşanan siyasi belirsizliklerin fiyatlar üzerinde artan bir baskı oluşturacağı tahmin ediliyor.

Petrol fiyatları, ABD’de faiz indiriminin gerçekleşeceği ve Çin’deki ekonomik aktivitelerin artacağı beklentisiyle yukarı yönlü hareket ediyor. Analistler, piyasanın yönüne dair bilgi edinebilmek için ABD Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarını ve çarşamba günü yapılacak olan toplantının tutanaklarını bekliyor.

Brent petrol için teknik olarak 84,65 ila 85,26 dolar arasının direnç, 83,34 ila 82,73 dolar arasının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Ticaret Bakanlığı, KOOP-DES projelerine 20,6 milyon lira hibe desteği sağlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu