GÜN ORTASI

Meteoroloji Kurumundan Doğu Akdeniz için sağanak yağmur uyarısı geldi!

Meteoroloji Uyardı: Yarın Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep’de Şiddetli Yağışlar Olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinden itibaren yarın akşam saatlerine kadar Adana ve Osmaniye çevreleriyle Kahramanmaraş’ın güneyi, Hatay’ın kıyı kesimleri ve Gaziantep’in batısında aralıklı ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanabilir.

Ulaşımda aksamaların yaşanabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, vatandaşların bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Özellikle ani su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor. Meteorolojik uyarıları dikkate alarak yaşanabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı hazırlıklı olmak, can ve mal güvenliği açısından son derece önemli.

Yağışların etkili olacağı bölgelerdeki vatandaşların, meteorolojik raporları sıkı bir şekilde takip etmeleri ve güvenliğin sağlanması için gerekli tedbirleri almaları gerekiyor. İlgili yerel yönetimlerin de gerekli önlemleri alarak vatandaşları bilgilendirmesi ve gerekirse selden etkilenen bölgelere destek sağlaması bekleniyor. Herkesin sağlıklı ve emniyetli bir şekilde bu doğa olaylarıyla başa çıkabilmesi temennisiyle, olası risklere karşı tedbirli olmayı unutmayalım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu