DÜNYA

Kolombiya, Netanyahu’ya: “Soykırım suçlarından tarihe geçeceksiniz” şeklinde mesaj gönderdi.

Kolombiya Devlet Başkanı Petro ve İsrail Başbakanı Netanyahu Arasındaki Sosyal Medya Tartışması Sürüyor

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında sosyal medya platformlarında başlayan tartışma gündemde…

Petro, Gazze’de Filistinlilerin öldürülmesi üzerine Netanyahu’nun tutuklanması çağrısında bulununca, Netanyahu da sosyal medya hesabından karşılık verdi. Netanyahu, Hamas’ın antisemitik yanlılarınca öğüt alınmayacağını belirtirken, Petro’nun açıklamalarına yanıt verdi.

Kolombiya Devlet Başkanı Petro, Netanyahu’ya yönelik sert ifadelerde bulunarak, “Sayın Netanyahu, tarihe soykırım suçlusu olarak geçeceksiniz. Binlerce sivil çocuğun, kadının ve yaşlının üzerine bomba atmak sizi kahraman yapmaz. Avrupa’da milyonlarca Yahudiyi öldürenlerin yanında yer alıyorsunuz. Dini olsun ya da olmasın, soykırım soykırımdır. En azından katliamı durdurmaya çalışın.” ifadelerini kullandı.

Taraflar arasındaki gerilim sosyal medya platformlarında sürerken, uluslararası toplum da bu konuda endişelerini dile getiriyor. İki lider arasındaki polemiklerin nasıl bir gelişme göstereceği merakla bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu