DÜNYA

Zelenski’den: Rusya’ya ait Su-25 uçağı vuruldu!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Donetsk Bölgesi’nde Rus Su-25 Uçağını Düşürülen 110’uncu Mekanize Tugayı’nı Tebrik Etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, son açıklamasında büyük bir gururla 110’uncu Mekanize Tugayı’nı tebrik etti. Rus Su-25 uçağını başarıyla düşüren Ukraynalı savaşçıları takdir eden Zelenski, “Ülkemizi koruma ve savunma konusundaki kararlılıklarını bir kez daha gösterdiler. Kendilerine minnettarım.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan Yapılan Açıklamada:

110’uncu Mekanize Tugay’dan gelen kahramanlık haberi Avdiivka yönünde bir Rus Su-25 uçağının başarılı bir şekilde etkisiz hale getirildiğini gösterdi. Ukrayna’nın savunma gücüne olan katkılarından dolayı savaşçıları kutluyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan Basınına Mesaj:

Konuyla ilgili olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan basınına yaptığı açıklamada, “Barış ve istikrar adına çözüme yönelik adımları önemsiyoruz. Karşılıklı saygı ve anlayışla sorunların üstesinden gelmeye odaklanmalıyız.” şeklinde görüş belirtti.

4 Mayıs’ta Donetsk bölgesinde gerçekleşen benzer bir olayda da Rus Su-25 uçağını düşüren 110’uncu Mekanize Tugayı’na övgüler yağdıran Zelenski, askerlere “İyi iş çocuklar.” şeklinde seslenmişti. Ukrayna’nın milli güvenliği için gösterdikleri özveriden dolayı teşekkürlerini ileten Zelenski, ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yapmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu