YAŞAM

Mirza Bebek kazandı: “Çocuğumun acı çekmesini istemiyorum” dedi.

Mirza Bebeğin Babası: “İlaç İçin Dubai’den Gelen 1 Milyon 819 Bin 500 Dolar Teklifi İle Ne Yapacağım?”

Mevsimlik İşçi Baba, SMA Tedavisi İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Murat Yürür, Diyarbakır’da yaşayan ve 16 aylık oğulları Mirza için bir can pazarında. Küçük Mirza’ya konulan Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi, ailenin başını döndürdü. Baba Yürür, çareyi ilacı almakta arıyor. Almanya, Amerika ve Dubai’de bulunan ilaç, ailenin bir yılın hayali bile etmeyeceği bir servete denk geliyor: 1 milyon 819 bin 500 dolar. Baba, mevsimlik işçi olduğunu hatırlatarak, “Gündelik yevmiye ile çalışan bir insanım, bu ilacı nasıl alayım?” diye sordu.

Acı gerçek, sadece Yürür ailesini değil, pek çok aileyi etkiliyor. SMA tanısı almış bebeklerin sayısındaki artış, tedavi maliyetlerinin yüksekliğiyle birleştiğinde aileler zor kararlarla yüzleşmek zorunda kalıyor. Aileler, çareyi yardım kampanyaları başlatmakta buluyorlar. Yürür ailesi de hayırseverlerden destek bekliyor. Baba Murat Yürür, stand kurduklarını ve duyarlı vatandaşların yardımlarını beklediklerini dile getiriyor.

Mirza Bebek’in annesi, Saadet Yürür, yürekleri dağlayan bir çağrı yapıyor. “Evlatlarımızın acı çekmesini istemiyoruz” diyor ve “Evladımın elinden tutun. Evlatlarımızın yerini mezar taşları almasın” diye sesleniyor. Saadet Yürür, çocuğunun taşıdığı acıyı ve yaşadıkları derdi anlatarak duyarlı vatandaşlardan yardım istiyor. Evladının 2 yaşına kadar bu ilacı alması gerektiğini belirten anne, “Yalnızca evladımın elinden tutun ve ona yaşam şansı verin” diyor.

Hayırseverler ve Duyarlı Vatandaşlar, Mirza Bebeğin Umutlarını Yakalayabilir

SMA’lı bebeklerin hayatları için önemli bir kırılma noktasındayız. Acılı anne ve baba, evlatlarının sevdikleriyle daha fazla zaman geçirebilmesi için tüm umutlarını dışarıya taşıyor. Hayırsever ve duyarlı vatandaşlar, bir ailenin acısını ve umudunu paylaşarak Mirza Bebek’e yardım elini uzatabilir. Mirza’nın hayata sıkı sıkıya sarılabilmesi için, bu yardımların ne kadar hayati önem taşıdığını unutmamak gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu