Nahl Suresi’nden 90. Ayet: Arapça Metni, Türkçe Anlamı ve Tefsiri
Nahl Sûresi ve Arıların Mucizesi
Nahl, Arapçada ‘Arılar’ anlamına gelir ve Nahl Sûresi’nde arıların mucizesi anlatılır. Bal yapma süreci sırasında gerçekleşen olayların, Allah’ın (c.c.) kudretinin ve mucizelerinin bir örneği olarak aktarılır. İnsanoğlunun, doğadaki bu tür mucizelerden ders çıkarması ve Allah’ın (c.c.) varlığını kabul etmesi gerektiği vurgulanır. Müslümanlar için Nahl Suresi 90. ayet Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri ve meali bilmenin fazileti çoktur.
Nahl Suresi 90. Ayet Okunuşu: İnnallâhe ye’muru bil adli vel ihsâni ve îtâi zîl kurbâ ve yenhâ anil fahşâi vel münkeri vel bagyi, yeizukum leallekum tezekkerûn (tezekkerûne).
Nahl Suresi, Mekke’de nüzul olan son üç âyeti Medine’de indirilmiş, 128 âyetten oluşan Kur’an-ı Kerim’in 16. sûresidir. Doğanın harika düzeninden, arıların mucizesinden, yaratılan tüm canlılardan ve insanların Allah’a olan şükür borcundan bahseder.
Bu mukaddes kitap, müminlere yol gösteren bir rehberdir. Nahl Sûresi’nin 90. âyet mealinde ise “Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.” şeklinde anlam bulur. Allah’ın yarattığı mucizelerin şedit güzelliği ile insanların üzerinde düşünmesine vesile olacak bu sûreyi derinlemesine okumanın önemi büyüktür.