Kıyma Kalorisi: Bir Porsiyon Kıymada Ne Kadar Kalori Var?
Kıyma ve Besin Değeri
Kalori açısından bakıldığında ise kullanılacak et ile birlikte yapısına bağlı olarak bazı farklılıklar gösterebilir. Genel çerçevede ise 100 gram kıymanın içerisinde 240,7 kcal bulunur. Yani bir kilo kıymanın içerisinde 2407 kalori yer almaktadır. Buna bağlı olarak kıyma tüketimi gerçekleşirken diyete dikkat etmek mümkün olur.
Kıyma Besin Değeri: Kıyma Kaç Kalori?
Dana eti ve sığır eti ile beraber kuzu gibi birçok farklı et türünden hazırlanan kıyma, mutfakların vazgeçilmez besin kaynakları içerisinde gelir. Makineden çok ince biçimde etin çekilmesi ile birlikte hazırlanan kıyma, aynı zamanda 100 gram üzerinden belli bir kaloriye sahiptir. Bu kalori şu an için 240,7 kcal olarak ön plana çıkıyor. Tabii bu durum etin türüne ve çeşidine bağlı olarak farklılık gösterse bile, çok büyük bir farklılık olmadığını ifade etmek mümkün. Diğer yandan protein başta olmak üzere pek çok besin kaynağı ile önemli bir yiyecek türüdür.
Kıyma Besin Değerleri
Kıyma 100 gram üzerinden ele alındığında kalorisi ile birlikte farklı besin değerleri üzerinden ön plana çıkmaktadır. Özellikle insan sağlığı için önemli yiyecek türleri içerisinde olduğunu söylemek mümkün.
- 240 kcal
- Toplam yağ 15 gram
- Doymuş yağ 6 gram
- Trans yağ 0.8 gram
- Kolesterol 66
- Sodyum 73 mg
- Potasyum 241 mg
- Protein 24 gram
Özellikle içeriğinde karbonhidrat ve şeker gibi etkilerin olmaması ile birlikte her açıdan sağlıklı besin kaynakları arasında öne çıkar.
Kıyma Faydaları Nelerdir?
Yüksek oranda aminoasit içeren protein, çinko ve demir yönünden zengin olmasıyla önemli yer tutar. Aynı zamanda gıdalardan alınan demirin sindirilmesine önemli katkı vermektedir. B vitamini açısından da yine zengin bir kaynak olduğunu söylemek mümkündür. O yüzden beslenme yetersizliği söz konusu olduğunda birey açısından bunu kapatabilecek en önemli kaynaklar arasında gelir.
Kırmızı etin yüksek kalitesinin barındırdığı pek çok mineral ve vitamin ile sağlıklı bir üründür. Özellikle kas ve kemik gelişimi, kalp rahatsızlıklarını giderme ve bağışıklık sistemini güçlendirme noktasında etkilidir. Hem sağlıklı beslenmede hem de diyette bulunması gereken besin kaynakları içerisinde öne çıkar.