DÜNYA

YPG Terör örgütünün işkence görüntüleri kanıtlandı!

Suriye’deki Hapishanelerde İşkence ve İnsanlık Dışı Muamele Devam Ediyor: Uluslararası Af Örgütünden Çarpıcı Rapor

ABD, DEAŞ tehdidine karşı kurduğu koalisyonla 2018’de binlerce kişiyi DEAŞ üyeliği iddiasıyla gözaltına almıştı. Ancak, ABD Başkanı Joe Biden’in açıklamalarına rağmen DEAŞ’la mücadele henüz bitmiş değil.

Bölgede Suriye Demokratik Güçleri’ne destek veren ABD, YPG’nin omurgasını oluşturduğu bu güçlere destek veriyor. Ancak, YPG’nin işlettiği hapishanelerde binlerce kişi zorla tutuluyor ve işkence görüyor.

Uluslararası Af Örgütü’nün yeni raporuna göre, Suriye’deki hapishanelerde 56 bin kişi insanlık dışı muameleye maruz kalmakta. Bu kişiler arasında binlerce kadın, çocuk ve erkek bulunmakta, 30 bin çocuk, 14 bin 500 kadın ve 11 bin 500 erkek şiddetin hedefi olmakta.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü Sena Akşener, bu durumu Guantanamoya benzeterek, uluslararası toplumun bu tür krizlere karşı birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yapmıştır.

Rapora göre, DEAŞ’la hiçbir ilgisi olmayan siviller de YPG hapishanelerinde zorla tutulmakta, işkence görmekte ve insan hakları ihlallerine maruz kalmaktadır.

Af Örgütü’nün 200 sayfalık detaylı raporu, 5 yıldan uzun süredir devam eden bu krizi en net şekilde ortaya koymaktadır. Genel Sekreter Agnes Callamard, konuyla ilgili olarak ABD’nin sorumluluğunu vurgulamaktadır.

Binlerce mahkum hapishanelerden kurtulmayı beklerken, Af Örgütü tüm dünya ve özellikle uluslararası toplumu bu insanlık dışı duruma son verme çağrısında bulunmaktadır.

Sena Akşener, uluslararası mekanizmaların hızla harekete geçmesi gerektiğini belirtirken, sorumluların sadece sivil toplumun değil, uluslararası toplumun da desteğiyle cezalandırılması gerektiğine vurgu yapmıştır.

İnsan hakları ihlallerine karşı sesimizi duyurmak ve bu insanlık dışı muameleye son vermek için elimizden geleni yapmalıyız.

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Paksoy’dan ABD Üniversitelerindeki Gazze Eylemlerine Dair Detaylar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu