Buzdolabının Düşmanı: Bu Üç Yiyeceği Uzak Tutmalısınız!
Besinleri Saklamanın Püf Noktaları
Besinleri saklarken dikkat edilmesi gereken birkaç alışkanlık var. Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış, bu konuda bazı önemli noktalara değindi.
Buzdolabında Doğru Sıcaklıklar
Yaz aylarında buzdolabının iç sıcaklığının sıfır ile eksi 4 derece arasında olması gerektiğini belirtiyor. Derin dondurucu ise -18 ile -23 derece arasında olmalıdır.
Kök Sebzelerin Saklanması
Patates, sarımsak ve soğan buzdolabında saklanmamalıdır. Kök sebzeler oda sıcaklığında, 10 derecenin altında saklanmalı ve kullanılacağı zaman yıkanmalıdır.
Sebze ve Meyve Saklama
Sebze ve meyveleri poşetlerin içine koyarken delikler açılmalı, bu sayede nemlenmeleri engellenir. Ayrıca bazı meyve ve sebzelerin bir arada saklanmamasına dikkat edilmelidir.
Yumurtayı Yıkamayın
Yumurtanın dışında koruyucu bir tabaka olduğunu ve yıkanması durumunda bu tabakanın kaybolduğunu belirtiyor. Yumurtayı kendi kartonunda buzdolabında saklamak önemlidir.
Etlere Özel Bakım
Et, tavuk, balık gibi ürünler için ayrı bıçak ve kesme tahtası kullanılmalıdır. Ayrıca çiğ ve pişmiş ürünler için ayrı kaplar tercih edilmelidir.
Peynir ve Sirke
Peynirin nemlenmesi durumunda sıkı bir kuru kağıt havluya sarılması önerilmektedir. Ayrıca sirke ile yıkanmış meyve ve sebzelerin parazitlerden arındığı bilgisini paylaşıyor.
Mayonez ve Dışarıda Yemek Tüketimi
Mayonezin evde yapılanının 1-2 gün içinde tüketilmesi gerektiği vurgulanıyor. Dışarıda yemek seçerken ızgara veya haşlama tercih edilmesi öneriliyor.
Çözülen Etler ve Saklama
Çözülen etlerin 3-5 gün içinde tüketilmesi gerektiğini, tekrar dondurulmaması gerektiğini belirtiyor. Çözülen etleri direkt olarak pişirebileceğinizi söylüyor.