TEKNOLOJİ

Görüntüleri masum sanma! Zararlı yazılımlar içerebilirler.

Zararlı Yazılımların Görüntü Dosyalarına Gizlenmesi: Steganografi’nin Siber Casuslukta Kullanımı

Zararlı yazılımların tespit edilmekten kaçınmak için kullanılan veri gizleme tekniği olan steganografi, çeşitli formatlardaki görüntülerin içine yerleştirilebilmektedir.

Worok siber casusluk grubu, bu gelişmiş teknikle görüntü dosyalarına kötü amaçlı kodlar gizlemekte ve belirli piksel bilgilerini kullanarak yürütülebilir yükler eklemektedir.

Kötü amaçlı görüntüler genellikle web sitelerinde ya da belgelerin içinde yer alırken, görüntüdeki kod doğrudan yürütülemez ve genellikle başka bir kötü amaçlı yazılımın teslim edilmesi gerekmektedir.

Sosyal medya platformlarındaki fotoğrafların içerisinde tehlikeli kodları barındırma olasılığı oldukça düşüktür çünkü bu platformlara yüklenen görseller genellikle sıkıştırıldığı ve değiştirildiği için gizli verilerin saklanması zorlaşmaktadır.

Görüntülerin içine gizlenen kötü amaçlı yazılımlar genellikle siber saldırılar için komuta ve kontrol sunucularından indirilen zararlı programları saklamak amacıyla kullanılmaktadır.

Sistemlerin güncel tutulması, kötü niyetli yazılımların etkili olma olasılığını azaltmaktadır. Güvenlik açıklarının yamalanması ve güvenilir koruma yazılımlarının kullanılması, olası siber saldırılara karşı önlem almayı sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu