MAGAZİN

“Kuruluş Osman’ın Paleologos’u: XI. Konstantin Palaiologos’un Tarihi Hikayesi”

Konstantin Palealagos ve Tarihte Yeri

Son zamanlarda gündemde olan “Kuruluş Osman” dizisi, yeni sezon oyuncularıyla izleyicileri heyecanlandırmaya devam ediyor. Deniz Evin’in Bizans Tekfuru rolüne hayat verdiği haberleri kulaktan kulağa yayılırken, aynı oyuncunun Palealagos karakterine de can verebileceği söylentiler arasında dolaşıyor.

Konstantin Paleolog veya Kostantin Palologoz olarak da bilinen Palealagos, tarihte önemli bir figür olarak karşımıza çıkıyor. 1405 yılında Mistra’da doğan Palealagos, 1449-1453 yılları arasında imparatorluk yapmış ve Bizans İmparatorluğu’nun son hükümdarı olarak tarihe geçmiştir.

Konstantin, II. Manuil ile Makedonyalı Sırp Dejanović Hanedanı’nın üyelerinden Helene’nin dördüncü oğludur. 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul’un Fethi sırasında hayatını kaybetmiştir. Tarihi kaynaklarda XI. Konstantinos Paleologos olarak da bilinen Palealagos, Bizans İmparatorluğu’nun yıkılış döneminde önemli bir role sahiptir.

“Dizinin yeni bölümünde Ulcay, Konur ve Boran obadan kaçarlar. Yollarını Konstantin Palealagos’un adamları keser. Ulcay’ın dostum dediği Konstantin Palealagos kimdir?” sözleriyle merak uyandıran bu karakter, Kuruluş Osman dizisinin yeni sezonunda önemli bir ağırlık taşıyacak gibi görünüyor. Doğrusu, Palealagos’un diziye eklenmesiyle izleyicileri nelerin beklediği henüz netleşmiş değil. Ama heyecan dorukta!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu