TÜRKİYE

Bakan Güler, Akıncı İHA enkazının bulunmasına ilişkin süreci detaylı bir şekilde anlattı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler Başkanlığında Gerçekleştirilen Video Telekonferans Toplantısı Detayları

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığındaki toplantıda; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu ile yurt içindeki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımıyla bir araya gelindi.

Terörle mücadele ve devam eden faaliyetler hakkında bilgi alışverişi yapılan toplantıda, Bakan Güler, yapılacak çalışmalara yönelik talimatlar verdi. Toplantıda değerli silah ve mesai arkadaşlarına hitap eden Güler, başta ebedî Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanları olmak üzere aziz şehitleri ve ebediyete irtihal eden kahraman gazileri rahmetle, minnetle yâd etti.

Ayrıca, pazar günü yaşanan elim kaza sonucunda hayatını kaybeden İranlı siyasetçi ve bürokratlar için Allah’tan rahmet dileğinde bulunan Bakan Güler, işbirliği ve koordinasyon içerisinde hareket edilerek gerçekleştirilen operasyonları tüm silah arkadaşlarıyla birlikte başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirtti.

Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin disiplini, kabiliyeti, cesareti ve merhameti ile dünyanın en güçlü ordularından birisi olduğunu vurgulayarak, terörle mücadelede gösterilen kararlılığı, yeni güvenlik konseptini ve artan tatbikatların ordumuzun etkinliği üzerindeki olumlu etkilerini değerlendirdi.

Özellikle son dönemde icra edilen tatbikatlar hakkında konuşan Bakan Güler, Efes-2024 Tatbikatı’nın küresel ve bölgesel alandaki sınamalara karşı hazırlıklı olma anlayışını güçlendirdiğini, bu yıl katılımcı sayısının 50 ülke ve 11 binden fazla personel ile arttırılacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Seçkin Gözlemci Günü’ne katılacağını duyurdu.

Son olarak, Efes Tatbikatı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetlerinin gösterilmesinin önemine vurgu yapan Güler, tüm silah ve mesai arkadaşlarına başarılar dileyerek, gözlerinden öptü.

Özel: ”Emeklileri Tandoğan’a Bekliyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu